Mijn werkwijze in therapie

Mijn werkwijze: u kunt uw vraag stellen via het contactformulier elders op deze site of mij bellen/mailen. We maken dan een afspraak om kennis te maken. Voor het slagen van de behandeling is onze werkrelatie belangrijk, in een vrijblijvend gesprek maken we daarom eerst kennis. Dan volgen aanmelding, intake, behandeling en afsluiting. Mijn stijl:  ik ben geduldig, respectvol en prikkelend.

In een behandelplan leg ik vast hoe ik u zal helpen en hoe we na afloop kunnen vaststellen of onze opzet geslaagd is. Tijdens de behandeling evalueren we geregeld.

Praktijk Zilverreiger mijn werkwijze in therapie

Fotocredits Chris Steeman photography

Misschien weet u al dat er verschillende soorten therapie zijn? De therapie die ik toepas varieert met het soort klacht en uw karakteristieken, maar is altijd wetenschappelijk onderbouwd.  Filosofie, religie en zingeving krijgen zonodig ook een plek in de behandeling. Een voorbeeld van hoe therapie in de praktijk werkt ziet u onderaan deze pagina.

Iets over de wachttijden: als er wel een wachttijd is en u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).